divendres, 3 de juny de 2016

DESNIVELLS I ZONES VERDES ENRIQUEIXEN EL NOSTRE JARDÍ


Tal i com us vam dir fa uns dies a la llar d'infants Municipal Patufet de Guissona ja hem començat la segona fase del projecte pati-jardí. Ja són realitat les dues topografies i la vegetació de bona part del jardí!!
Les muntanyetes ofereixen diverses possibilitats motrius, rampes i escales per accedir-hi i un cim que esdevé el punt més alt des d'on poder contemplar tot el jardí.
També hem volgut augmentar la presència de vegetació amb plantes de la zona (espígol, romaní..) per tal d'apropar la natura als més petits i oferir un espai fresc, amable, acollidor i ric en possibilitats sensitives, emocionals.. 
En definitiva busquem crear un espai on tinguin l'oportunitat de tocar, observar, olorar, manipular, sorprendre's, il·lusionar-se, descobrir.. i on s'hi sentin lliures i protegits.

Hi ha qui necessita més temps per familiaritzar-se amb un nou espai. La Beatrice aquí de moment s'ho mira. S'animarà a pujar?


Un punt elevat pot convertir-se en una tarima de ball on desinhibir-se.

 L'emoció és el motor de l'aprenentatge, aquesta carona parla per si sola.


Una taula de picnic col·locada damunt la muntanya és una provocació que ajuda a trobar moments de relació i complicitat amb els companys.


Després d'un temps d'observació la Beatrice es decideix a pujar mentre la resta segueixen entaulats parlant de ves a saber què

El Denis i l'Asier han descobert que hi ha dues maneres per accedir al capdamunt de la muntanya. Per les escales o bé per les rampes que la voregen. Aquest és un bon recorregut per fer sobre dues rodes, alguns ja l'han provat.


Cal concentració i mirar on trepitgem per accedir al cim de la muntanya amb èxit.


Els pingüins avui que estaven sols al pati, s'han fet els reis de la pista 

Els desnivells ofereixen la possibilitat de moviment i de posar en joc les seves capacitats i l'equilibri.


L'Eric ha estat el primer a arribar a dalt i ara li toca esperar a la resta per celebrar-ho
Un jardí que ofereix una àmplia gamma d'experiències sensorials (pedres, sorra, escorça, flors, plantes...) per ser descobert per petites manetes.

Què més suggeridor que unes floretes a l'abast dels dits? petites coses que desperten emocions.


Els més petitons prenen la fresca en una atmòsfera que evoca tranquil·litat.

Les flors un dels tresors que ens ofereix el jardí


Espais naturals que conviden al relax. El Pau s'hi ha quedat ben adormidet.

L'Olau superant reptes.

Espais agradables que conviden a descobrir-los.


La Nia ha estrenat la petita rampa. Un simple desnivell pot esdevenir un repte important pels més petits requerint una bona coordinació i control corporal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada