divendres, 8 d’abril del 2016

PROVOCACIONS QUE INSPIREN

Trobar-se un espai al passadís amb diversitat de materials sota una estètica cuidada i de qualitat dóna lloc a plantejar-se hipòtesis, a formular-se preguntes, a superar reptes, a construir col·lectivament, .. tot desenvolupant nocions d’espai, lògica i creativitat.

Espais que inspiren....

El Ianis ha iniciat el joc de construcció d'una torre i de seguida s'hi afegit el Guerau qui ha volgut col·laborar en elevar la torre més amunt..



Poc a poc altres companys s'hi han sumat, l'Òscar i l'Arnau han decidit aguantar el cilindre en veure que la torre començava a balancejar-se. El Guerau s'ho mira atentament a l'expectativa de si caurà o no caurà. I en paral·lel l'Andrea ha iniciat un altre joc.


 L'Ares en el moment que intentava reconstruir el que tenia.


 A l'Ares li ha caigut l'estructura de fusta del damunt i deprés de quedar-se uns instants sorpresa ha intentant amb totes les seves forces reconstruir-la. Ha decidit agafar una bobina de fil com a suport però tots els infants no li han resultat útils. Però ja veureu com per si sola ha arribat a la solució

L'Andrea s'ha brindat a ajudar a l'Ares a reconstruir l'estructura veient que no parava de dir: "no s'aguanta!!" i entre les dues han decidit prescindir de la bobina gris i col·locar la peça del damunt directament i així segur que no cau. Acte seguit han elaborat una construcció amb molta delicadesa i amb un resultat brillant.


  Joc compartit entre infants, així es multipliquen les possibilitats d'acció 

El Jordi ha estat força estona provant de fer aguantar les bobines al revés, tot un repte, però finalmet ho ha aconseguit. La perseverància dels infants no té límit!!

La Jordina està a l'expectativa amb les mans ben obertes per si cd que ha col·locat s'aguantarà o bé caurà. No perd la mirada per si necessita recol·locar-lo de nou. El Dario mentrestant observa com el seu amic Erik apila les bobines una sobre d'una altra. Mireu el joc dels companys demostra interès i curiositat pel que estan fent, un bon inici del procés de socialització.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada